Facebok pixel
Този сайт използва бисквитки, за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му, автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация
Търсене Любими Профил Пазарска количка

Junona - Защото всяка жена заслужава да изглежда добре

Общи условияДОГОВОР ПРИ ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПРОДАЖБИ ОТ РАЗСТОЯНИЕ

Чрез използване на Онлайн магазин, собственост на „ЮНОНА-КАТЯ ГЕНЕВА" ЕООД,  ЕИК 126580846, със седалище и адрес на управление гр. Димитровград, ул.”Пети ноември” 9А, представлявано от УПРАВИТЕЛЯ Катя Йорданова Генева, с регистрирана търговска марка  „ЮНОНА”, и „ЮНОНА ФЕШЪН ХАУС”.


 Този Договор при общи условия  се прилага за всички сделки, сключени с всеки от Потребителите, които и когато пазаруват в Онлайн Магазина на „ЮНОНА-КАТЯ ГЕНЕВА”ЕООД чрез уебсайта www.junona.bg

Изрично посочваме, че следва да ги прочетете внимателно, преди пускането на Вашата поръчка, и Ви съветваме да отпечатате копие за бъдеща справка.

Когато заявявате поръчката си за пазаруване в Онлайн магазина на „ЮНОНА-КАТЯ ГЕНЕВА”ЕООД  с подаването й Вие декларирате, че сте се съгласили и сте приели условията на този Договора, че сте направили декларациите на Потребителя, съдържащи се в този Договор, и че сте приели и сте се съгласили с Условия за ползване на сайта, собственост  на  „ЮНОНА-КАТЯ ГЕНЕВА”ЕООД, които условия са публикувани на този интернет сайт www.junona.bg

„ЮНОНА-КАТЯ ГЕНЕВА”ЕООД  си запазва правото, с оглед на конюнктурата на пазара, да променя този Договор. В тези случаи, отношенията между Потребителят и „ЮНОНА-КАТЯ ГЕНЕВА”ЕООД  се уреждат съобразно Договора действащ към момента на подаване на поръчката. Клаузите на Договора за пазаруване в Онлайн магазина са съобразени с българското законодателство и споровете във връзка с отношенията, които регламентират са от изключителната юрисдикция на българските съдилища.

 „ЮНОНА-КАТЯ ГЕНЕВА" ЕООД, запазва правото си да отказва изпълнението на бъдещи поръчки към клиенти отказали да приемат направена от тях поръчка и съответно да заплатят разходите за доставка, които са възникнали от това действие.

 


І. ДЕФИНИЦИИ

Авансово плащане” – начин на заплащане на поръчаната от Потребителя стока/услуга, чрез превеждане на парични средства по сметка на „ЮНОНА-КАТЯ ГЕНЕВА”ЕООД, преди получаването на поръчаната стока/услуга

Дистанционна търговия” - Продажба от разстояние, при която от датата на отправяне на предложението за продажба до подаване на поръчката и сключването на Договора, включително за времето на сключването на договора, Търговеца и Потребителя не са във физически контакт помежду си.

Доставка” – физическото предаване/предоставяне на поръчаната стока/услуга на поръчалият ги потребител.

Паричен превод” – начин на плащане, при който Потребителят заплаща поръчаната от него стока/услуга, в момента на доставката, като предава дължимата сумата на лицето-приносител.

”Оферирани стоки/услуги” – Стоки/услуги, рекламирани и предлагани за покука Уебсайта, посредством публикувани оферти.

”Потребител” – Всеки регистриран Посетител в Уебсайта, регистрирал се като купувач на стоки от Онлайн магазина и съгласил се с условията на този договор. Регистрацията е безплатна.

”Търговец” - „ЮНОНА-КАТЯ ГЕНЕВА”ЕООД  в качеството си на вносител, продавач или на дистрибутор, на стоките пазарувани в Онлайн магазина

”Търговски партньори” – Търговци с които „ЮНОНА-КАТЯ ГЕНЕВА”ЕООД  е в дългосрочни търговски отношения


ІІ. РЕГИСТРАЦИЯ В ОНЛАЙН МАГАЗИНА И ДЕРЕГИСТРАЦИЯ

1) Всеки Посетител, регистриран в Уебсайта на „ЮНОНА-КАТЯ ГЕНЕВА”ЕООД, може да се регистрира като купувач на оферираните в него, стоки/услуги.

2) Регистрацията е безплатна.

3) Условията за регистрация, дерегистрация и за ползване на сайта  са публикувани и са неразделна част от Общите условия, а именно: „Общи условия за ползване на сайта”.


ІІІ. ПРЕДМЕТ НА ДОГОВОРА И СРОК

1) Настоящият Договор е за продажба на стоки /услуги, предлагани за продажба на Уебсайта на „ЮНОНА-КАТЯ ГЕНЕВА”ЕООД , в качеството му на производител, продавач, сключен от разстояние, с всеки от Потребителите, подали по електронен път поръчка за закупуването им и изразили изрично съгласие за авансовото им заплащане или за заплащането им при доставката, чрез наложен платеж, банков път, PayPal, друг начин договорен между потребителя и представител на електронния магазин.

2 ) Потребителят има право да заяви за покупка, която и да било от стоката/услугите оферирани на Уебсайта, за времето през което, тази оферта е активна.

3 ) Офертите задължително съдържат информация за:

1. Името и адреса на доставчика - „ЮНОНА-КАТЯ ГЕНЕВА”ЕООД , ЕИК 126580846, със седалище и адрес на управление гр. Димитровград, ул."Пети Ноември" 9а.

2. Основните характеристики на стоките или услугите;

3. Цената на стоките или услугите с включени всички данъци и такси;

4. Стойността на пощенските или транспортните разходи, невключени в цената на стоките или услугите, свързани с тяхната доставка.


ІV. ПРИЕМАНЕ НА ПОРЪЧКИ

1) ЮНОНА-КАТЯ ГЕНЕВА”ЕООД  е в състояние за приема поръчки за доставка на стоки/услуги оферирани в Онлайн магазина, до всеки посочен действителен адрес в Република България. Ако посоченият адрес за доставка не съществува като официален административен адрес в съответната Общинска администрация, ЮНОНА-КАТЯ ГЕНЕВА”ЕООД  няма да обработва направената поръчка и да извърши свързаната с нея доставка. В този случай, предварително заплатените суми ще бъдат преведени обратно по банкова сметка, посочена от Потребителя.

2) За приетата поръчка, Потребителят получава съобщение на посочения от него е-мейл адрес в регистрационната форма. Полученото потвърждение е доказателство за приемането на поръчката за изпълнение от ЮНОНА-КАТЯ ГЕНЕВА”ЕООД, и съществуването на правно обвързващ договор между Търговеца и Потребителя.
3) ВАЖНО! „ЮНОНА-КАТЯ ГЕНЕВА" ЕООД, запазва правото си да отказва изпълнението на бъдещи поръчки към клиенти отказали да приемат направена от тях поръчка и съответно да заплатят разходите за доставка, които са възникнали от това действие.
V. ЦЕНООБРАЗУВАНЕ

1) Всички цени на оферираните стоки/услуги са с включеното ДДС.

2) Промоции и цени, които са обявени в Онлайн магазина, може да се  отнасят за всички Потребители или за всички стоки/услуги от един вид.

3) Търговецът предава на Потребителя стока, която съответства на договора за продажба.
 

 „ЮНОНА-КАТЯ ГЕНЕВА”ЕООД
Приложение № 6 към чл. 47, ал. 1, т. 8 и чл. 52, ал. 2 и 4
(Ново - ДВ, бр. 61 от 2014 г., в сила от 25.07.2014 г.)


 
Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора:
(попълнете и изпратете настоящия формуляр единствено ако желаете да се откажете от договора)

- До ЮНОНА-КАТЯ ГЕНЕВА" ЕООД,  ЕИК 126580846, със седалище и адрес на управление гр. Димитровград, ул."Пети Ноември" 9А, представлявано от УПРАВИТЕЛЯ Катя Йорданова Генева:
- С настоящото уведомявам/уведомяваме*, че се отказвам/отказваме* от сключения от мен/нас* договор за покупка на следните стоки*/за предоставяне на следната услуга*
- Поръчано на*/получено на*
- Име на потребителя/ите
- Адрес на потребителя/ите
- Подпис на потребителя/ите (само в случай, че настоящият формуляр е на хартия)
- Дата

* Ненужното се зачертава."

 

ИНФОРМАЦИЯ ДО ПОТРЕБИТЕЛЯ НА ОСНОВАНИЕ ЧЛ.47 ОТ ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ


Съгласно ЗЗП ние от junona.bg сме длъжни и Ви предоставяме свободно следната информация:  

1. Основна характеристика на стоките в www.junon.bg са изписани подробно в страницата представяща всеки продукт
2. Нашето наименование е ЮНОНА – Катя Генева ЕООД
4. Адрес на управление: Димитровград,ул."Пети Ноември" 9А; [email protected]
5. Седалище: Димитровград,ул."Пети Ноември", 9А; [email protected]; тел:  0700 50 125
6. Цените на стоките в www.junona.bg са с включено ДДС и са изписани на страницата на всеки продукт.
7. В случай на отказ от страна на потребителя за заплащане на стока, поръчана чрез куриер с паричен превод, то потребителя следва да заплати всички такси начислени от куриера по доставката и връщането на съответната стока.
8. Потребителят има право да върне поръчана стока в срок от 14 дни от датата на получаването. Стоката следва да бъде във същият вид както при нейното получаване. При връщане потребителя се съгласява да поема всички разходи за връщане.


ПОВЕРИТЕЛНОСТ

Taзи пoлитиĸa e чacт oт oбщитe ycлoвия нa yeб caйтa www.junona.bg

Изпoлзвaйĸи тoзи caйт Виe ce cъглacявaтe дa aдминиcтpиpaмe вcичĸи лични дaнни, ĸoитo ни пpeдocтaвятe. Πpeдocтaвянeтo нa вcяĸaĸви лични дaнни e дoбpoвoлнo. Юнона – Катя Генева ЕООД cпaзвa paзпopeдбитe нa Зaĸoнa зa зaщитa нa личнитe дaнни.

Πoceщeниeтo Ви нa caйтa нe e cвъpзaнo c пpeдocтaвянe нa лични дaнни. Зa дa нaпpaвитe пopъчĸa, peгиcтpaция нe e зaдължитeлнa. Baшитe лични дaнни нямa дa бъдaт paзĸpивaни нa тpeти лицa, ocвeн във вpъзĸa c дocтaвĸa нa cтoĸитe или нa зaĸoнoyпълнoмoщeнитe лицa. Moжe дa изпoлзвaмe aвтoмaтичнo cъбpaнa инфopмaция cъc cтaтиcтичecĸи цeли зa пoдoбpявaнe oбcлyжвaнeтo Ви. Гapaнтиpaмe Ви, чe имейл aдpecитe Ви нe ce пpeдocтaвят oт нac нa тpeти лицa. Moжeм дa Ви paзĸpиeм, пoпpaвим, зaличим личните дaнни пpи пиcмeннa мoлбa oт Вaшa cтpaнa. Πpeдocтaвeнaтa инфopмaция ce изпoлзвa зa цeлитe нa Вaшeтo oбcлyжвaнe.

Aĸo cтe ce peгиcтpиpaли, мoжeтe дa peдaĸтиpaтe Вaшитe дaнни, ĸaтo влeзeтe в пpoфилa cи. Cъбpaнитe oт нac лични дaнни щe ce изпoлзвaт caмo зa цeлитe, зa ĸoитo ca cъбpaни и тяxнaтa ĸoнфидeнциaлнocт e гapaнтиpaнa.

Moля cвъpжeтe ce c нac, aĸo имaтe въпpocи cвъpзaни c личнитe Ви дaнни.

 

УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА, ОТКАЗ ОТ СКЛЮЧЕНИЯ ДОГОВОР ОТ РАЗСТОЯНИЕ И РЕКЛАМАЦИИ
 

1) Потребителят има право на рекламация за всяко несъответствие на стоката с договореното.

2) При предявяване на рекламацията на стока, Потребителят може да претендира за възстановяване на заплатената сума, за заменяне на стоката с друга, съответстваща на договореното, за отбив от цената или за безплатно извършване на ремонт.

3) Рекламацията се предявява писмено, пред Търговеца, на обявения в настоящия договор адрес: град Димитровград, ул.”5-ти ноември” 9А,

4) При предявяване на рекламация потребителят трябва да се увери, че стоката не е носена и е в оригиналното си състояние (опаковка, етикет), както и да приложи всички съпътстващи документи:


Срокът за връщане на артикул е 14 дни от приемането на пратката.
ВНИМАНИЕ! - Вашата товарителница "паричен превод" е със статут на касов бон.

ВАЖНО! - Артикули с нарушена маркировка /ТАГ/ не подлежат на ОТКАЗ!

5) Договорът се счита за изпълнен, с осъществяване на доставката на поръчаната стока/услуга и получаването й от Потребителя.

6) Всеки Потребител, без да излага мотиви, може да се откаже от Договора в 14-дневен  срок, считано от датата на приемане на стоките от Потребителя (или приемане на стоките от трето лице, различно от превозвача и посочено от Потребителя при договора за продажба). В този случай Потребителят не дължи каквито и да е било обезщетения и неустойки.  Потребителят е длъжен в същия срок  да върне на Търговеца, на тук посочения адрес: гр. Димитровград, ул."Пети ноември”№9А, получената стока/услуга освен ако не се касае за услуга използвана в момента на получаването й. За връщането на стоката в случаите на ал.6 се съставя двустранен приемо-предавателен протокол, подписан от страните. Протоколът е доказателство за прекратяването на договора при условията визирани в тази точка, както и за връщане на получените/получената от Потребителя стока/стоки, предмет на договора, по който Потребителя е упражнил правото си на отказ. Търговецът не поема задължението сам да прибере стоките при упражнено право на отказ.

7) При упражнено от Потребителя право на отказ от договора, съгласно условията на ал.6, и при спазване на изискванията на чл.50 от Закона за защита на потребителите, Търговецът възстановява всички суми получени от Потребителя в срок не по-късно от 14 дни, считано от датата на която Търговецът е уведомен за решението на потребителя да се откаже от Договора, съгласно чл.52 от Закона за защита на потребителите. Търговецът може да задържи плащането на сумите на Потребителя, докато не получи стоките или докато Потребителят не представи доказателства, че е изпратил стоките обратно, в зависимост от това кое от двете се е случило по-рано. 
Всички суми по върнати артикули се възстановяват по Банков път.
СУМИ ПО ВЪРНАТИ ПРАТКИ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ ЕДИНСТВЕНО ПО БАНКОВ ПЪТ И 
ЮНОНА – Катя Генева ЕООД НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НЕПОЛУЧЕНИ ПЛАЩАНИЯ, В СЛУЧАЙ ЧЕ КЛИЕНТЪТ НЕ Е ПРЕДОСТАВИЛ КОРЕКТНИ ДАННИ ЗА ПОРЪЧКАТА И БАНКОВАТА СМЕТКА!Връщането на стоките се установява с приемо-предавателен протокол съгласно чл.6 от Договора.

8) Покупка с ваучер в онлайн магазина е възможно само с ваучери закупени онлайн. Всеки потребител, пазарувал с ваучер, може да се възползва само от правото си на замяна. Правото на отказ не е приложимо.

9) При нелоялно търговско поведение от страна на Потребителя, водещо до необосновани разходи за Търговеца, Търговецът има правото, но не и задължението, да прекрати регистрацията на Потребителя в Онлайн магазина и в Уебсайта на „ЮНОНА-КАТЯ ГЕНЕВА”ЕООД, както и регистрацията на свързаните с него лица.

10) В случай на отказ от страна на Потребителя за заплащане на стока, поръчана чрез куриер с пощенски паричен превод, то Потребителят следва да заплати всички такси, начислени от куриера за доставка и връщане на съответната стока.

11) Рекламация за увредена или грешно изпратена пратка се прави в момента на получаване на пратката и в присъствието на куриер, като това се отбелязва със забележка в товарителницата и с попълнен на място констативен протокол в два екземпляра.  
"ЮНОНА-КАТЯ ГЕНЕВА" ЕООД не поема транспортните  разходите за дефектна или грешно изпратена пратка, която е приета от клиента след преглед.


12) Заявената за покупка стока се доставя с подходящи съобразно вида й опаковка и транспорт на посочения от Потребителя адрес за доставка в достатъчен според обстоятелствата срок, уговорен между Представител на електронен магазин www.junonastore.com и Потребителя.

13) Стоката се предава на адреса за доставка на Потребителя или на трето лице- представител на Потребителя, което приема и потвърждава получаването на същата от името на Потребителя. При предаване на стоката Потребителят или третото лице - представител на Потребителя подписват придружаващите я документи, служещи като потвърждение за доставката на стоката. В случай, че Потребителя не бъде намерен в срока за доставка на посочения от него адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, Доставчикът се освобождава от задължението си да достави заявената стока. Потребителят може да потвърди желанието си да получи стоката и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, като поема всички разходи по доставката. В този случай започва да тече нов срок за доставка от момента на потвърждението по предходното изречение.

 „ЮНОНА-КАТЯ ГЕНЕВА”ЕООД  
 Приложение № 7 към чл. 47, ал. 4 
(Ново - ДВ, бр. 61 от 2014 г., в сила от 25.07.2014 г.)


Информация относно упражняване правото на отказ от договора
Стандартни указания за отказ:

I. Право на отказ от договора от разстояние или извън търговския обект.

II. Имате право да се откажете от настоящия договор, без да посочвате причини за това, в срок 14 дни.

III. Срокът за отказ е 14 дни считано от дата, на която Вие или трето лице, различно от Превозвача и посочено от вас сте влезли във владение на стоките.
За да упражните правото си на отказ, трябва да ни уведомите (за Вашето име, географски адрес и ако имате такива, телефонен номер, факс и електронен адрес, съгласно т. 2 от Указанията за попълване)
и за решението си да се откажете от договора с недвусмислено заявление (например писмо, изпратено по пощата, факс или електронна поща).
Можете да използвате приложения стандартен формуляр за отказ, но това не е задължително.
(предоставя се възможност за избор на опция за уведомяване на търговеца от страна на потребителя при упражняването на правото му на отказ съгласно опциите, посочени в т. 3 от Указанията за попълване).
За да спазите срока за отказ от договора, е достатъчно да изпратите съобщението си относно упражняването на право на отказ преди изтичането на срока за отказ от договора.

IV. Действие на отказа.
Ако се откажете от настоящия договор, ние ще Ви възстановим всички плащания, които сме получили от Вас, без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни считано от датата, на която ни информирате за Вашето решение за отказ от настоящия договор. Ще извършим възстановяването, като използваме същото платежно средство, използвано от Вас при първоначалната транзакция, освен ако Вие изрично не се съгласите за друг начин; във всеки случай това възстановяване няма да бъде свързано с никакви разходи за Вас. Имаме право да отложим възстановяването на плащанията до получаване на стоките обратно или докато не ни представите доказателства, че сте изпратили обратно стоките, в зависимост от това, кое от двете събития е настъпило по-рано. Очакваме да ни изпратите и/или да ни върнете обратно стоките на адрес:  град Димитровград ул.”Пети ноември”№9А,  без неоправдано забавяне или във всички случаи не по-късно от 14 дни след деня, в който сте ни информирали за отказа си от настоящия договор. Срокът се счита за спазен, ако ни изпратите обратно стоките преди изтичане на 14-дневния срок. Вие ще трябва да поемете преките разходи при връщане на стоката. Вие отговаряте единствено за намаляване стойността на стоките вследствие на изпробването им, различно от необходимото за установяване на тяхното естество, характеристики и добро функциониране.

 
Х. ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ

1) „ЮНОНА-КАТЯ ГЕНЕВА”ЕООД си запазва правото едностранно да променя или допълва този Договор.

2) Страните се съгласяват и декларират, че в случай, че някоя/и от клаузите по настоящия Договор се окажат недействителна/и, това няма да повлече недействителност на целия Договора, или на други клаузи, или на други самостоятелни негови части. Недействителната клауза ще бъде заместена от повелителните норми на закона или установената търговска практика.

3) По всички неуредени от настоящия Договор въпроси, се прилагат разпоредбите на действащото законодателство на Република България и по специално тези на Закона за защита на потребителите, Закона за задълженията и договорите и Закона за електронната търговия.

4) Неразделна част от Договора е Приложение №7 към чл.47 ал.4 към Закона за защита на потребителите (информация относно упражняване правото на отказ от Договора), публикувано на сайта на Търговеца.